Ontdek waarom nu het ideale moment is om producten te importeren

11 Sep 2023 | Import

Home 9 Import 9 Ontdek waarom nu het ideale moment is om producten te importeren

Het vierde kwartaal van het jaar staat voor de deur. Voordat u het weet breken de laatste maanden van 2023 aan, en dit is voor veel bedrijven een cruciale periode. Niet alleen komt Black Friday om de hoek kijken, maar ook Sinterklaas en Kerst zijn belangrijke periodes voor veel ondernemers. De feestdagen zorgen voor veel mogelijkheden, zo ook voor dropshippers. Wilt u producten uit het buitenland importeren voor Black Friday, Sinterklaas of Kerst? Ontdek hier waarom nu het ideale moment is.

Ontvang uw producten ruim op tijd voor de feestdagen

Of het nu gaat om speelgoed, kerstpakketten of andere items: nu is het ideale moment om producten te importeren uit het buitenland. Voor met name zeevracht is dit hét moment om de transporten te organiseren. Dan weet u namelijk zeker dat uw producten ruim op tijd en voor de drukke decembermaand aankomen.

Met de feestdagen in aantocht is het belangrijk om voldoende producten in voorraad te hebben om aan de vraag te voldoen. Wachten met het regelen van het transport kan leiden tot logistieke problemen en vertragingen. En u wilt uw klanten natuurlijk niet teleurstellen.

Regel nu uw zeevracht zendingen

Wilt u producten importeren vanuit China, Amerika, Taiwan of een ander deel van de wereld? Dan wordt het transport in veel gevallen geregeld door middel van zeevracht. Hoe lang het duurt om een zeevrachtzending te voltooien, hangt voornamelijk af van de afstand en de route. Een zeecontainer die van China naar Rotterdam vaart, kan hier enkele weken over doen. Bovendien kost het afhandelen van alle formaliteiten in de haven ook tijd en kunnen er onverwachte vertragingen ontstaan.

Aangezien het transport lang kan duren, is het belangrijk om uw zeevrachtzendingen ruim voor de feestdagen te regelen. U bent dan verzekerd van een tijdige levering. Als u kiest voor zeevracht heeft u twee verschillende mogelijkheden:

FCL import zeevracht

Bij Full Container Loads maakt u gebruik van een complete container. Alle goederen zijn van dezelfde eigenaar.

LCL import zeevracht

Bij Less (than) Container Load worden er via groupage verschillende zendingen gecombineerd in één container.  Dit is efficiënt, maar ook zeker een duurzame manier van transport.

Grodal zorgt ervoor dat uw levering op tijd is

Wilt u zeker weten dat uw zendingen op tijd zijn? Voor het importeren van producten over zee of door de lucht bent u bij ons aan het juiste adres. De experts van Grodal nemen de volledige afhandeling onder hun hoede; dus ook het inklaren van goederen in Nederland en het afleveren bij de klant op locatie. U hoeft u zich dus nergens zorgen over te maken.

Of u nu producten wilt importeren uit China, Amerika of een ander land; u kunt voor alle type zendingen bij ons terecht. Bovendien zijn wij ook gespecialiseerd in dropshipping. Neem contact op en dan bespreken we de mogelijkheden tijdens een vriendelijk gesprek.

en_GBEnglish (UK)