Transport per spoor

Home 9 Diensten 9 Transport per spoor

Een steeds populairdere optie voor het vervoer van zendingen is transport per spoor, vooral tussen China en andere bestemmingen zien we een toenemende vraag. Spoorvervoer is veilig, efficiënt en heeft een lage CO2-uitstoot. 

Om vertragingen en onnodige douanekosten te voorkomen, adviseren wij gebruik te maken van onze expertise en focus op een snelle douaneafhandeling, waardoor uw goederen snel beschikbaar zijn.

De gulden middenweg: veilig, efficiënt en duurzaam

Transport per spoor biedt een uitstekende oplossing wanneer luchtvracht te kostbaar is en zeevracht te lang duurt. De tarieven voor spoorvervoer liggen tussen die van lucht- en zeevracht. Dit maakt vervoer via het spoor een kostenefficiënte keuze.

De looptijd van het vervoer per spoor is korter dan zeevracht. Dit maakt spoorvervoer ideaal voor korte levertijden. Zowel volle zeecontainers als deelladingen kunnen efficiënt per spoor worden vervoerd.

Werkwijze Grodal bij spoorvervoer

Informatie verzamelen

We verzamelen eerst alle belangrijke informatie en gegevens, zoals de aard van de goederen, de bestemming, en eventuele speciale vereisten.

Boeking van spoorvervoer

Op basis van verkregen informatie selecteren we de meest geschikte optie voor spoorvervoer, rekening houdend met snelheid, kosten en betrouwbaarheid. Ook zorgen we voor alle benodigde documentatie om het vervoer soepel te laten verlopen.

Documentatie

Op het moment van boeking brengen we de klant op de hoogte van alle details, inclusief toegang tot een persoonlijk inlogportal. Hier heeft u altijd toegang tot alle belangrijke documenten en informatie.

Volgen van de zending

Klanten kunnen de status van hun zending volgen via het persoonlijke inlogportal.

Meer informatie over transport per spoor? Bel nu

Grodal geeft deskundig advies over transport per spoor en zorgt ervoor dat uw zending zonder onnodige vertragingen wordt geïmporteerd of geëxporteerd. Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van alle informatie die u nodig heeft voor een soepel spoorvervoer.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt spoorvervoer?

Hoe lang het spoorvervoer duurt, is afhankelijk van de afstand tussen de locaties, de route en eventuele tussenstops. De looptijd van het vervoer per spoor is korter dan zeevracht.

Wat zijn de tarieven voor transport via het spoor?

De tarieven worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals de afstand en het gewicht. Het team van Grodal berekent de tarieven voor uw situatie.

Wat zijn voordelen van spoorvervoer?

Spoorvervoer biedt veel voordelen ten opzichte van andere vervoermiddelen zoals:

  • Ideaal voor het transport van grote volumes goederen
  • Betrouwbaar: laag risico op vertragingen
  • Milieuvriendelijk: lagere CO2-uitstoot per kilometer
  • Kostenefficiënter dan luchtvracht en sneller dan zeevracht
nl_NLNederlands