Zeevracht

Home 9 Diensten 9 Zeevracht

Dankzij ons wereldwijde netwerk kunnen wij uw zeevrachtzendingen efficiënt en betrouwbaar naar vrijwel elke bestemming ter wereld vervoeren. Of het nu gaat om volle zeecontainers (FCL) of groupage-containers (LCL): Grodal regelt de wereldwijde verscheping van diverse soorten goederen. 

Ook uw importgoederen zijn bij ons in goede handen; deze worden door ons op de door u gewenste plaats afgeleverd.

Volle container zendingen: Full container load (FCL)

Door onze onafhankelijke aanpak is het efficiënt en concurrerend transporteren van uw goederen geen probleem. Heeft u een grote zending? Dan kiezen we voor het inzetten van een volledige container, oftewel Full Container Loads (FCL). Alle goederen in deze container zijn van dezelfde eigenaar.

Wij kunnen de zending leveren van de laadhaven tot aan de loshaven, maar ‘Door to door’ leveringen zijn ook mogelijk. Dit betekent dat we laden op de door u aangewezen locatie en lossen op het adres van de ontvanger.

Deelpartij zendingen: Less container load (LCL)

Wanneer u een kleine zending wilt exporteren of importeren via zeevracht, kiest u voor Less Container Loads (LCL). Uw zending wordt dan verscheept via een groupage container. U betaalt enkel voor het deel van de container die u gebruikt. 

Om vertragingen en onnodige kosten van het in- en uitklaren bij de douane te voorkomen, is het goed om gebruik te maken van onze kennis en focus op een snelle afhandeling van de douaneformaliteiten. Hierdoor zijn uw goederen snel beschikbaar voor verdere distributie.

Werkwijze Grodal bij zeevracht

Informatie verzamelen

We verzamelen eerst alle benodigde informatie, zoals de aard van de goederen, de bestemming, en eventuele speciale vereisten.

Boeking van zeevracht

Op basis van verkregen informatie selecteren we de beste opties voor zeevracht, rekening houdend met snelheid, kosten en betrouwbaarheid. Ook zorgen we voor alle benodigde documentatie.

Documentatie

Op het moment van boeking informeren we de klant direct met alle gegevens, inclusief toegang tot een persoonlijk inlogportal. Hier heeft u toegang tot alle belangrijke documenten en informatie.

Volgen van de zending

Via het persoonlijke inlogportal volgt u de status van de zending realtime.

Meer informatie over zeevracht? Vraag gratis informatie aan

Met zeevracht kunt u grote volumes in één keer vervoeren. Wilt u meer informatie? Of wilt u zeevracht tarieven laten berekenen? Grodal Expeditie B.V. geeft u graag advies over uw logistieke uitdaging. Bel naar +31 598 612 725  of vraag direct meer informatie aan.

Veelgestelde vragen

Wat doet een douane-expediteur bij zeevracht?

Een douane-expediteur zorgt ervoor dat uw zendingen op een snelle en efficiënte manier over zee worden vervoerd. We berekenen de tarieven, adviseren over de snelste route en bepalen het meest geschikte type zeevracht voor uw zending.

Wat zijn voordelen van zeevracht?

Dit zijn een aantal voordelen van zeevracht:

  • Lage transportprijs in vergelijking met andere transportmogelijkheden
  • Lagere CO2 uitstoot
  • Grote zendingen in één keer vervoeren
Wat zijn de zeevracht tarieven?

De zeevracht tarieven zijn afhankelijk van verschillende aspecten, zoals vraag en aanbod, de economie en brandstofprijzen. Wij rekenen de tarieven voor uw zending graag voor u uit.

nl_NLNederlands